Zoals verwacht gingen de belangrijkste beursindexen die ik volg gisteren naar beneden en dat zelfs redelijk sterk. De S&P 500 daalde -2.44% terwijl de NASDAQ zelfs -3.74% verloor.

Mijn stock screening programma kan vandaag dan ook maar heel weinig interessante aandelen vinden voor mijn watchlist.

Ik blijf zelf voorlopig nog liever aan de zijlijn in een dergelijke markt.

Alpha Metallurgical Resources

Alpha Metallurgical Resources ziet er sterk uit en presteerde gisteren veel sterker dan de rest van de beurs. Toch ben ik niet super enthousiast om dit aandeel vandaag te kopen. Iedereen die een stock screener gebruikt en zoekt naar nieuwe 52-week highs zal dit aandeel vinden namelijk. Aandelen die iedereen ziet en er geweldig uitzien voor iedereen draaien meestal niet zo goed uit, tenminste niet op de heel korte termijn.

Een gelijkaardige situatie zie je op onderstaande grafiek als eens rond 12 januari 2022.

Toen was er al eens een breakout tot een nieuwe 52-week high onder hoog volume die voor iedereen zichtbaar was. Bijna onmiddellijk daarna kende de koers een scherpe pullback om alle minder ervaren kopers van 12 januari eruit te spelen.

Dit wordt een failed breakout genoemd en dat zie je veel vaker gebeuren in een zwakke markt dan in een sterke markt waarin “alles omhoog gaat”.

Rocky Mountain Chocolate Factory

Ik heb mijn eigen stock screening software geprogrammeerd om aandelen te vinden net vóórdat ze aan een stijging beginnen en die veel minder makkelijk door iedereen gevonden worden op dat ogenblik.

Rocky Mountain Chocolate Factory is zo een aandeel dat mijn computerprogramma vandaag vindt. Dit aandeel zal momenteel op veel minder traders hun radar opduiken.

Het is wel belangrijk om hierbij te beseffen dat ik nog steeds zelf deze grafiek moet bekijken en evalueren of dit een goede aankoopkans is of niet.

Ook $RMCF ga ik vandaag niet kopen wat dat betreft.

Categorieën: Mijn watchlist

0 reacties

Een reactie achterlaten

Avatar plaatshouder

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 Shares
Share
Tweet
Share