In het artikel Hoe koop je aandelen heb ik bij wijze van voorbeeld een aankooporder ingegeven voor Weatherford International. Dit om mijn aankooptechniek te verduidelijken en uit te leggen hoe een stop limiet order werkt.

Trade management start van zodra het aankooporder ingegeven is.

Het order moet beheerd worden net als de open positie van zodra het order ingevuld wordt.

In dit artikel volgen we het Weatherford aankooporder van dag tot dag.

OPGEPAST – Dit artikel is een educatief voorbeeld en niet bedoeld als beleggingsadvies. Ik heb dit aankooporder zelf niet doorgestuurd naar de beurs.

Hoe komt dit artikel tot stand

Ik weet niet wanneer jij dit leest. Ik begin dit artikel vandaag en het is nu 29 januari 2022.

Het artikel Hoe koop je aandelen heb ik gisteren geschreven op 28 januari 2022.

Ik weet op dit ogenblik niet hoe dit aankooporder zal uitdraaien. Ik weet zelfs niet of het ingevuld zal worden. Dat wil zeggen dat ik niet weet of dit aandeel aangekocht zal worden.

Ik weet ook niet of deze trade een winnaar of een verliezer zal worden.

Hoe komt dit artikel dan tot stand?

Ik ga elke elke dag hieronder de up-to-date grafiek toevoegen van het Weatherford aandeel. Zo kunnen we het aandeel een tijdje van dag tot dag volgen.

Hopelijk wordt het interessant.

Het aankooporder

Het is vandaag zaterdag 29 januari 2022.

Het order van gisterenvoormiddag is een DEGIRO stop limiet aankooporder.

BUY #8 STP $31.16 LMT $31.46

Ik wil 8 aandelen kopen maar alleen als de koers hoger gaat dan $31.16 maar ik wil wel ten hoogste $31.46 betalen per aandeel. Dit is een order (fictief) ingegeven op 28 januari 2022 voordat de beurs opengaat en dat op basis van onderstaande grafiek die het aandeel toont nadat de beurs gesloten werd op 27 januari 2022.

Dag 1

Het is vandaag zaterdag 29 januari 2022.

Dit is de grafiek op het einde van de beursdag van vrijdag 28 januari 2022.

De hoogste koers was $31.11 dus het aankooporder werd niet ingevuld. De aandelen zijn nog niet gekocht. Vermits het een doorlopend aankooporder is, blijft het order momenteel wel actief tenzij ik het annuleer.

Misschien zal het aandeel volgende week wel aangekocht worden.

Ik moet dus vandaag beslissen of ik het doorlopend order laat bestaan of het zal annuleren. Ik zou ook kunnen beslissen om het order niet te annuleren maar er iets aan te veranderen, bijvoorbeeld de stop limiet instellingen.

Goed gedrag vs slecht gedrag

Ik evalueer elke dag of een aandeel goed gedrag of minder goed gedrag vertoont.

Goed gedrag wil zeggen dat het aandeel bijna onmiddellijk na aankoop snel gaat stijgen. Dus binnen een paar dagen tot een week of zo na aankoop moet er een duidelijke push hoger komen. Alleen als een aandeel zich gedraagt zoals ik verwacht van een winnaar zal ik het houden, anders annuleer ik het order of verminder ik mijn risico.

Hoe heeft Weatherford zich gisteren gedragen?

Ik ben alvast blij dat mijn aankooporder nog niet ingevuld werd. Niet omdat het aandeel zich slecht gedraagt maar omdat het nog een paar dagen te vroeg lijkt.

Het gedrag is nog steeds constructief.

Het volume vermindert wat en de koers vertoont heel weinig verandering sinds gisteren. De kracht wordt verder opgebouwd om de push hoger toe te laten. Het liefste zou ik zien dat dit aandeel nog een paar dagen lichtjes naar beneden gaat zonder al te veel volatiliteit.

Dag 2

Lees in dit artikel hoe het verder gaat op dag 2.

Categorieën: Trading strategie

0 reacties

Een reactie achterlaten

Avatar plaatshouder

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 Shares
Share
Tweet
Share