In de voorbije week werd de neerwaartse trend voortgezet. Ook de belangrijkste beursindices zoals de S&P 500 beursindex donderden naar beneden. Al bij al is het een bloedbad aan het worden op de beurs. Voorlopig weinig of geen positieve signalen dat er beterschap in zicht is.

Great to be in cash when the sky is falling

Mark Minervini omschrijft het huidig beurssentiment als volgt.

S&P 500 slicing through the 200-day line. This is where it gets interesting. Do we bounce or accelerate to the downside? All I know is… it feels great to be in cash when the sky is falling. Lots of carnage out there. This is why we use stops.

Lees meer – Mark Minervini analyseert huidige marktsituatie in video

Hieronder de grafieken van de belangrijkste beursindices.

S&P 500

De S&P 500 sloot deze week overtuigend onder het 200-daags gemiddelde (de groene lijn op onderstaande grafiek). Het is van bij het begin van de coronacrisis in 2020 geleden dat dit nog eens gebeurde. Er komt ongetwijfeld op korte termijn een bounce opwaarts. De vraag is wat er nadien zal gebeuren. Is het ergste achter de rug of zal de daling verdergezet worden?

NASDAQ Composite

Russell 2000

Russell 2000 Growth Stocks

Categorieën: Mijn watchlist

Rudy D'hauwe

Als freelance ICT Trainer sta ik bijna dagelijks voor de klas. Ik geef tal van ICT opleidingen aan ICT medewerkers en software ontwikkelaars van grote en middelgrote bedrijven. Ik hou ervan om mensen naar een hoger niveau te tillen en uit te dagen met interessante oefeningen, projecten en doordenkertjes. Zo is elke ICT opleiding anders en uniek want telkens aangepast op maat van de aanwezige deelnemers.

0 reacties

Een reactie achterlaten

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 Shares
Share
Tweet
Share