Vorige week was de vraag of het einde van de beurscorrectie in zicht was. Iedereen wordt namelijk hoopvol na een eerste opwaartse rally en een daarop volgende beperkte pullback.

Afgelopen woensdag zag je dit vroege optimisme dan ook materialiseren. De Amerikaanse beurzen openden hoger met een gap up en wisten die dag zo’n +1,5% tot +2,5% winst te boeken. Dit werd ondersteund door heel wat aandelen die hoger gingen.

Donderdag en vrijdag werden de vroege optimisten vervolgens echter hard afgestraft met twee bloedrode dagen. Deze beurscorrectie is nog niet gedaan.

In het artikel Wanneer aandelen kopen beschreef ik een mogelijk verloop van een beurscorrectie en wat we willen zien om van herstel te kunnen spreken. In ieder geval willen we zo’n herstel bevestigd zien door het positieve gedrag van steeds meer individuele aandelen. Concreet wil dat zeggen dat er elke dag meer interessante aandelen op mijn watchlist gaan verschijnen. Voorlopig is dat nog niet het geval.

Hieronder de grafieken van de belangrijkste beursindexen die ik volg.

S&P 500

NASDAQ Composite

Russell 2000 Small Caps

Russell 2000 Growth Stocks

Categorieën: Mijn watchlist

Rudy D'hauwe

Als freelance ICT Trainer sta ik bijna dagelijks voor de klas. Ik geef tal van ICT opleidingen aan ICT medewerkers en software ontwikkelaars van grote en middelgrote bedrijven. Ik hou ervan om mensen naar een hoger niveau te tillen en uit te dagen met interessante oefeningen, projecten en doordenkertjes. Zo is elke ICT opleiding anders en uniek want telkens aangepast op maat van de aanwezige deelnemers.

0 reacties

Een reactie achterlaten

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 Shares
Share
Tweet
Share